Ankara Büyükşehir Belediyesi, 10 Ekim 2015’te Ankara Garı’ndaki patlamada hayatını kaybedenlerin anısına bir anıt dikti. Ancak açılışa aileler katılmadı.
BİR ANIT DAHA
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 7 metre yüksekliğindeki “10 Ekim Anıtı”nı Ankara Gar meydanına yerleştirerek bir tören düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve partililer törende hazır bulundu.
AİLELER VE HEYKELTIRAŞ
TEPKİLİ
Törene, 10 Ekim 2015’te hayatını kaybedenlerin yakınları ise katılmadı. Aileler, programdaki değişikliklere tepki gösterdiği için töreni boykot etti. Anıtı yapan heykeltıraş Metin Yurdanur da, ailelerin onayı olmadan yapılan bu açılışta bulunmayı reddetti.
YURDANUR: “BU ORTAMDA BULUNAMAM”
Heykeltıraş Metin Yurdanur, anıt için mücadele edenlerin ve 10 Ekim ailelerinin razı olmadığı bir ortamda yer almasının mümkün olmadığını dile getirerek açılışı protesto etti.