İstanbul'da faaliyet gösteren Anpa Gross mağazası, Ülker ürünlerini uygun fiyat politikasına uymadığı gerekçesiyle satıştan kaldırdı. Market yönetimi, raflara "Ülker ürünleri, uygun fiyat politikamıza uymaması nedeniyle satıştan kaldırılmıştır" notunu astı.
Bu karar, tüketiciler arasında büyük yankı uyandırdı ve sosyal medyada hızla yayıldı.
Olayın ardından Ülker'den konuya ilişkin açıklama geldi.
ÜLKER’DEN ANPA GROSS’A YANIT
Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından Ülker, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Şirket, Anpa Gross’un yalnızca kendi kâr marjını artırmaya yönelik "aşırı ticari taleplerde" bulunduğunu ve bu nedenle ticari ilişkilerin kesintiye uğradığını belirtti.
Ülker'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma gereği duyduk. Anpa Gross, bayimizden ürün alan bir satış noktasıdır. Ancak bu firma, piyasa gerçeklerinden uzak, kendine özel ve yalnızca kârlılığını artırmayı hedefleyen aşırı taleplerde bulunmuştur. Bu durum ticari ilişkilerimizin kesintiye uğramasına neden olmuştur. Konunun manipüle edilerek farklı bir algı yaratılmaya çalışılmasını etik dışı buluyor ve bu yaklaşımın duruşumuzu değiştirmeyeceğini vurguluyoruz. Hukuki süreç
başlatılmıştır."
FAHİŞ FİYAT TARTIŞMALARI YENİDEN ALEVLENDİ
Anpa Gross’un Ülker ürünlerini raflardan kaldırması, gıda sektöründeki fahiş fiyat tartışmalarını tekrar gündeme getirdi.
Market, Ülker'in fiyatlarının yüksek olduğunu iddia ederken, Ülker ise marketin piyasa koşullarına aykırı taleplerde bulunduğunu savundu.
Tüketiciler, Avrupa’da benzer ürünlerin daha uygun fiyatlarla satıldığını belirterek, Türkiye’deki yüksek fiyatlardan şikayet etmeye devam ediyor.
'81 YILDIR UYGUN FİYATLA SATIYORUZ'
Ülker, açıklamasında şu sözlere de yer verdi:
"Maliyetlerimizi satın alma stratejilerimiz, entegre üretim modelimiz ve israfsız çalışma anlayışımızla kontrol altında tutuyoruz. Lider markalarımızı 81 yıldır en uygun fiyatlarla tüketicilerimize sunmaya devam ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunarız."
HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI
Ülker, Anpa Gross’un bu kararıyla ilgili hukuki süreç başlattığını açıkladı.
Market zincirinin Ülker ürünlerini tekrar satıp satmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.
Konuyla ilgili yetkililerin nasıl bir adım atacağı merak konusu oldu.